Om mig

Jeg hedder Camilla Spagner. Jeg er uddannet cand. scient i Human Ernæring fra NEXS Københavns Universitet. Min bachelor uddannelse er i biologi, som jeg tog ved universitetet i Aarhus. Herudover holder jeg jævnligt min viden up to date med diverse kurser.

Jeg har altid interesseret mig for mad, sundhed og fysisk aktivitet. Faktisk lige så længe jeg kan huske tilbage, har jeg været optaget af mad i en eller anden form, og den interesse har arbejdsmæssigt ført mig i forskellige retninger.

I knap ti år har jeg været ansat på to af landets største universiteter, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet, hvor jeg har arbejdet med Danskerne Kostvaner, kosttilskud, formidling af forskning og ernæring til undervisningsbrug, kursusudvikling og været projektleder på forskningsprojekt.

Et andet vigtigt område jeg bruger mindst ligeså meget tid på er løb. Jeg har i mange år været konkurrenceløber på et højt niveau, og løb har givet mig nogle rigtig store oplevelser, både i ind- såvel som udland. I flere år har jeg tilbragt vintrene i Kenyas højland, hvor jeg har trænet og levet med nogle af verdens bedste atleter. Fra 2011 til 2016 har jeg været en del af Team Salomon, jeg har været ansat i Marathonsport og derved også arbejdet professionelt med udstyr til løbere, som jeg også jævnligt tester og udtaler mig om.

For at følge min passion besluttede jeg for år tilbage, at jeg ville være selvstændig og for alvor bruge tid på at formidle min viden og interesser om ernæring og løb. Dette har b.la. resulteret i oprettelse af Marathoneksperten sammen med min tidligere træner Karl-Åge Søltoft.

Jeg er fast ernæringsskribent på udvalgte magasiner og formidler også til forskellige websider. Jeg har i en årrække fungeret som landsinstruktør for DGI indenfor løb, og er forfatter til forskelligt undervisningsmateriale omhandlende ernæring og løb.

Jeg er født og opvokset i Jylland – nærmere bestemt i Mariager. Efter nogle år i Smilets By Aarhus flyttede jeg til København. Da jeg mødte min bedre halvdel og vi fik vores søn, valgte vi naturen til og bor nu i udkanten af Gribskov i Nordsjælland.